Dnevni report: novi Krmačevi manevri; človek, ne jezi se

Že dopoldan je območje nekdanje tovarne Inde obiskal delovni inšpektor, naredil obhod in napisal zapisnik. Delavcem Finalija, ki so vztrajali, da morajo ograditi celotno območje, je svetoval, naj zaščitijo le območje, kjer delajo. Glede azbesta je inšpektor ugotovil, da delavci ne operirajo z njim in zato ni potrebna dodatna zaščita.

Popoldan okoli 15h so delavci KMK Boxa in Živexa Ustvarjalni platformi Inde začeli zapirati služnostni vhod, ki meji na cesto. Kmalu je postalo jasno, da skušajo delavci KMK Boxa komunikacijo eskalirati v prepir. Eden od njih je namreč poklical policijo, češ, da jim UPI ovira delo, ta pa se je odzvala hitro in mnogoštevilčno, vendar so policisti ostali pred vhodom v nekdanjo tovarno, saj ni bilo nikakršnega razloga za posredovanje. Obiskovalcem policisti niso omejevali dostopa na območje INDE, tako da se je pred prostori zbralo večje število podpornikov, ki so mirno spremljali dogajanje, pili kavo in igrali družabno igro Človek ne jezi se.

Drugi domnevni lastnik (še vedno nismo videli nobenih papirjev, ki bi dokazovali novo lastništvo) Rok Cvetkov trdi, da Valter Krmac ne sme zapreti glavnega vhoda, dokler se ne zmenita glede razdelitve parcele. Dostop do UPI je trenutno možen skozi glavni vhod, torej novo postavljen porton, ki zaenkrat ostaja odklenjen, vendar nimamo zagotovil, do kdaj.

Epilog: Policisti so odšli po približno eni uri, delavci so zaprli vse služnostne vhode in postavili tablo za označitev gradbišča, ki pa je pomanjkljiva, saj so na njej navedena samo varnostna opozorila, manjkajo pa informacije o naročniku in izvajalcu ter opis gradbenih del. Glede na to, da je Valter Krmac napovedal prihod varnostnikov, se bojimo nadaljnjih poskusov evikcije.
Krmac je danes v medijskih izjavah trdil, da umirja žogico, vendar po današnjih dogodkih sodeč, ni videti, da to misli resno.

Pridite kaj mimo na kavo, sok, druženje, Človek ne jezi se.