V pričakovanju indejanskega poletja…

Medtem, ko nas je večina izklopila možgane in priklopila baterije na sončno polnjenje, je na zelo tiho izšla druga številka časopisa skupnosti Inde Počasnik. Zunaj je od sredine avgusta, dobite jo pri nas, v prostorih Ustvarjalne platforme Inde, pa tudi v mestu… na različnih koncih, od knjižnic, fakultet, ostalih izobraževalnih hiš, če prijazno vprašate, vam jo posodi morda tudi vaš sosed… 😉

V njej najdete paleto člankov, ki s(m)o jih spisali sodelavci in sodelavke naše redakcije. Vsebine, ki jih Počasnik#2 ponuja, so med drugimi: predstavitev (istrske) igre pandolo, biografija življenja obalne skejterske skupnosti, refleksija o dogajanju iz časa obrambe avtonomnega prostora Tovarna Rog, intervju z Mladenom Jovičičem iz Sindikata žerjavistov, osvetlitev dogajanja okoli tržaškega onesnaževalnega giganta ferriera, predstavitev praks urbanega vrtnarjenja, kolumna, ki to ni, in še veliko drugega…

Medijska platforma Inde počasi dobiva svojo obliko. Popadki pred porodom drugega deteta so bili na trenutke sunkoviti in boleči, bojda pravijo, da je vedno tako. Kar je prelahko, se ne usede v srca. Upamo, da smo dovolj dobro natehtali težo naših besed, kadar je nismo – ne pozabimo – vsi se učimo.

Da bi še naprej lahko izdajali naš časopis, bomo v četrtek, 8.9. 2016, v okviru zadnje etape poletnega cikla Malih Petkov priredili benefit predstavitev 2. številke Počasnika z večerjo. Mastili se bomo z Vegan KEBABilonom, specialiteto tandema PandaBanda (vegan majoneza za umret!), vrtela pa nam bo obalna legenda – Total Destruction Sound. Res zelo vabljeni k solidarnemu prispevku, s katerim bomo lahko ohranili delovanje redakcije. Ves zbran denar bo namenjen stroškom za tisk.

V septembru nas čaka prva radijska oddaja. Nastala bo v okviru pAnkaranske Bendime, ko bomo preko direktnega streama prenašali celotno koncertno dogajanje na ankaranski plaži. Zacahnite si 17.9. na koledarju in pridite z nami uživat ankaransko muzikalično trgatev.

Avgust je torej mimo. Nizki štart v novo sezono je pred vrati. Koledar prihajajočih dogodkov se počasi polni in kot vedno vas bomo o tem obveščali preko naše spletne strani, ki bo v bližnji prihodnosti doživela preobrazbo. Cepetamo od navdušenja.

Pridi, beri, sliši, pleši in živi! Yo!