Se vidimo! -nekje drugje

Od 5. oktobra 2014, ko je peščica zanesenjakov našla zapuščene prostore na Ulici 15. maja 6, pa vse do 15. septembra 2017 smo kot Ustvarjalna Platforma Inde delovali v zaskvotanih prostorih bivše tovarne Inde. Kolektiv je kaj hitro stevilčno zrasel in premagal prvotna pričakovanja. Čiščenje, urejanje, saniranje, dogradnja, opremljanje in vsa potrebna dela za usposobitev prostora so povezali ljudi v skupnost, ki je svoje temelje ter načela delovanja zapisala v svoj Manifest. Obiskanost prvega “javnega” dogodka, 5. februarja 2015 je še bolj potrdila naše domneve, da je potreba po takšnem prostoru ogromna in to je dodatno spodbudilo bogatenje programa. V tem času se je odvilo veliko število dogodkov in sleherni je bil uspešen.

Več o vsemu si lahko preberete na spletni strani www.indeplatforma.org, kjer si lahko ogledate tudi fotografije dogajanja v nekdanjih prostorih  U.P.I. in izven njih.

 

S 15. septembrom 2017 smo uradno zaključili delovanje v prostorih tovarne. Po tej poti bi se radi zahvalili vsakomur, ki je v tem času prišel k nam na obisk kot podpornik, donator (pohištva, orodja, opreme, …), obiskovalec dogodkov, nam nudil moralno oziroma pisno podporo itd. Nenazadnje smo hvaležni  za vsak cent, ki je našel svojo pot med prostovoljne prispevke. In ravno tej so omogočali, da smo nemoteno organizirali dogodke ter nam potrdili to, v kar smo od nekdaj verjeli – popolnoma mogoče je delovati s prostovoljnim delom in minimalnimi sredstvi ter tako biti neodvisen od vseh verig, ki pestijo tako državljane kot organizirane skupine.
Se vidimo! …nekje drugje 😉