Loading Events

« All Events

INDE RADIO benefit

6. maj @ 16:00 - 23:55

“Soustvarjanje, sooblikovanje, nadgrajevanje medijske krajine s svežo, kritično, izvirno, duhovito, lokalno odgovorno in inteligentno vsebino. Vzpodbujanje rasti in razvoja tako posameznika kakor širše skupnosti ter obenem biti glas civilne družbe in marginaliziranih skupin.”
-Medijska Platforma Inde

PROGRAM:
• 16.00–18.00: Game of Skate
• 21.30–22.00: Pakt
• 22.00–00.00: Zmelkoow
• 00.30→:  Zana in Ali & Borsan
_______________________________________________________
V dobrih dveh letih priprav na zagon spletnega radia, povezovanja s sorodnimi kolektivi, udeleževanja izobraževanj in okroglih miz, snemanja poskusnih podcastov, ustvarjanja digitalne glasbene knjižnice in pridobivanja znanj na različnih področjih smo končno pripravljeni!

No, vsaj približno.

Za zadnjo fazo začetka namreč potrebujemo pomoč vseh, ki podpirate projekt INDE RADIO. V soboto, 06. 05. 2017, bo v prostorih Ustvarjalne Platforme Inde zadonel dobrodelni dogodek. Prva aktivnost bo športno naravnana, ob 16ih se bo namreč odvil Game of Skate. Svojo podporo pa bodo prišli izkazati tudi lokalni Pakt in vsem dobro pozani Zmelkoow. Zakaj? – si lahko preberete malo nižje. Prav tako nas bo z obiskom navdušila Zana, aktivistka in feministka, z izborom sladke Bolywood glasbe v spremstvu Alija in Borsana.

Zbrane prispevke bomo namenili nakupu tehnične opreme in izgradnji snemalne komore.

Kaj pa ostali porečejo?
“Obstoječi »on-ground« mediji, med katere sodijo praktično vsi radii s frekvencami, v resnici precej izkrivljeno odsevajo realnost, tako v svojem (vsaj pristransko selektivnem) informiranju o dogajanju na terenu kot v izboru glasbe, ki predstavlja obskurno majhen del realne ustvarjalnosti glasbeno aktivnih ljudi. Če se omejimo na glasbo kot obliko komunikacije in si jo predstavljamo kot vodo, ta ima spekter raznolikosti in funkcij od 0 do 100 stopinj. Radii pa vrtijo samo tisto med 24 in 30 stopinjami, kar je sicer super za grgranje in čofotanje, ne moreš pa v takšni vodi skuhati jajc (tistim, ki to zaslužijo) in govedine (v raznolikih pojavnih oblikah). Da ne govorimo o izgubljenih priložnostih hlajenja špricerja s kockami ledu. Zato odločno podpiramo vse takšne nove radie, ki puščajo glasbeni vodi svobodo izbire in spreminjanja temperature in navijamo enakopravnost vseh agregatnih stanj. Vsega!”
-Zmelkoow
_______________________________________________________
• PAKT
“Štiričkanska zasedba iz Kopra in Ljubljane. Sami pravijo, da preigravajo d-bil. Dojemajo se kot ljubitelje risank, veganske majoneze, sladoleda, b-movijev, mode 80ih, night clubov in slabih odločitev. Izdali so kaseto, kakšenkrat pa tudi sebe.”
https://pakt.bandcamp.com/releases
https://www.facebook.com/pakt666dbil

• ZMELKOOW
“Ponosno predstavljamo Zmelkoow drim-tim (pozor! sanjajo tudi, ko so budni):

Žare: človek, ki se je odrekel manekenski karieri (za spodnje perilo in SM pripomočke) v ZDA, da bi priskočil na pomoč bendu, ki je nujno rabil basista s šarmom Richarda Gere-a, hitrimi prsti Yngwie Malmsteena in poduhovljeno skromnostjo Mahatme Gandhija. Zahtevanih pogojev jasnoda ni zadostil (niti tistega na b pred šarmom), je pa vseeno bil sprejet potem, ko je podkupil komisijo s čipsom in pivom. Komisijo so kasneje tisti, ki se razumejo na glasbo, prijavili Kosovi komisiji. Dokumentacijo so še isto leto pojedli molji, tako da je zdaj naš.

Goga: proizvod nepremišljenega eksperimentiranja preambicioznih cerebralnih nevrologov, ki so želeli iz smrtnika narediti boga (natančnejši postopek najdete na Henklovi strani pod zavihkom praški za pranje možganov), naredili so pa le pol-boga. Druga polovica je ostala roker. Kombinacija je približno tako nestabilna kot molekula ozona – in to brez ozonskega plašča. Da ne bi delal škode kot polbog, so ga na ministrstvu za nevtralizacijo nestabilnih elementov zaposlili kot zapisnikarja sej komisije “kdor seje, ta žganje”. Zapisnike proti plačilu tudi uglasbi.

Koščak: bobnar, ki je začel svojo kariero kot loščilec zlatih pokalov Štrikarskega in kleklarskega kluba ženic iz doma upokojencev v Gažonu; kjer pa ni prenesel stresa in intelektualnega napora, ki mu ga je nalagalo delo. Kmalu je dobil ugodnejši angažma in sicer kot tester gugalnic v vrtcu Mojca Pokrajculja v Postojni. Tam se je tudi prvič srečal z ropotuljicami in nebrzdanim kričanjem, ki je v njemu zbudilo nezavedno ljubezen do rokenrola, piva, čipsa in ozona, kar ga je kasneje v postopku klasifikacije nestabilnih elementov umestilo v isti predalček z zgoraj omenjenima.

Anuša: najeta je bila, da bi igrala flavto, ampak jo je kmalu izgubila (kot tudi denarnico, manjšo termoelektrarno in stik z realnostjo). Kmečko dekle, ki obožuje delo na travnikih. Samo previdno, da se seno ne vžge!

Zegoloff: Visokokvalificirani multi-instrumentalist (igra vse, tudi šah!), multi-talent in multi-kultivator (človek, ki dela kulturo iz še tako nekulturnih vsebin kot so vrtanje po nosu in sedenje v avtobusu polnem nemočnih stark, ki se jim noge šibijo pod težo let in kil), ki rad je multi-vitamine. Sredi 18. stoletja ga je iz rodnega Sankt Peterinpavelsbourgha ljubezen pripeljala v idilično pokrajino nad Trstom. Kasneje, ko so Trst zasedli Kitajci in se začeli nevarno širiti v zaledje, je po principu »iz dežja pod kap« pribežal v okrilje benda Zmelkoow, kjer je zadolžen za hranjenje mačke in odpiranje vrat, ko kdo potrka.

Pomožna delovna ekipa:
Ewa Hertzigova: ko ne promovira modrčkov, jih sleče in kaže gole prsi, kajti nihče se ne bo hvalil, da ona nosi njihove modrčke (če ne plača).”
https://www.facebook.com/Zmelkoow/
http://www.zmelkoow.net/

• ZANA in Ali & Borsan

Pridi in podpri .. TUDI TI!

Details

Date:
6. maj
Time:
16:00 - 23:55
Event Categories:
, , ,

Venue

INDE
Koper, Slovenija
Website:
http://www.indeplatforma.org/

Organizer

UPI