DOGAJANJE od 6.7. do 16.7.

V ponedeljek 6.7. smo imeli podporniki Upi-ja predstavitev na MladiFestu v Sežani, ki ima sam po sebi že spoštljivo starost (letos bi v ZDA lahko v baru naročil svoj prvi drink…hard liquor). V prijetnem, intimnem vzdušju parka pri Starem gradu, smo se v polkrogu posedli na tabureje izdelane iz odsluženih avtomobilskih gum in oblečene v prepletene raznobarvne trakove blaga. Medtem ko se je v ozadju valil vonj sveže pečenih palačnik (ČalapInde), sta dva predstavnika koprskega skvota ubesedila kratko a bliskovito zgodovino zavzemanja, urejanja, oživljanja in predvsem očlovečenja propadle tovarne.

 

V četrtek 9. 7. je v prostorih INDE spet odmevala kulska literatura. Že drugič so se odvile Obalne rime. Nastopili so Martin Mikolič, Tomo Umer, Kaja Šafar, Vesna Šare in Patrik Holz, ki je dogodek tudi moderiral. Vsak avtor je v stilu Mladih rim v nekaj minutah predstavil sebe in svoje literarno ustvarjanje. Naslednjič se vidimo avgusta!’

V torek 14.7. se je zgodil hrupen koncert z ameriškimi Cloud Rat in Tempest iz Kanade. Kljub izjemni vročini smo se odločili naredit koncert notri. Tempest so predstavili novi materjal in tresli dvorano s temačnim hardcorejem, ki se je na trenutke spogledoval z atmosferičnostjo black metala. Ameriški grinderji Cloud Rat so bili tudi rušilna mašina, saj so z njihovo kombinacijo grinda in hrupovanja še bolj segreli dvorano.

Radi bi se zahvalili vsem, ki ste prišli podpret lokalno D.I.Y. sceno. Lepo je ugotovit, da se da takšne koncerte izpeljat tudi med tednom in da se zbere dovolj prostovolnih prispevkov, da bend lahko nadaljuje pot.

 

Hvala tudi vsem, ki ste prispevali za agregat. Na benefit večerji smo zbrali dovolj denarja, nov agregat bo kmalu brenčal! Več detajlov pa na skupščini, ki bo v nedeljo ob 20h. Pojedli smo ves sejtan, posladkali smo se s čalapindami, za zaključek pa oblikovali številčno okroglo mizo, na kateri smo se pogovarjali o težavah in rešitvah kranjskega TrainStationa.